torstai 5. marraskuuta 2015

Koulu

Kerron nyt vähän siitä miten koulu on lähteny käyntiin. Pääsin siis ypäjän hevosopistoon opiskelemaan hevoshoitajan peruskoulutuslinjaa eli HHpk. Me asutaan asuntolassa jossa meitä on 7 ja jokaisessa huoneessa 2 tai 1. Meidän asuntolassa on hyvä henki ja kaikki oikeastaan tulee toimeen toistensa kanssa.


Talliviikko

Ensimmäinen talliviikko oli ihan tuskaa. Kukaan ei oikeastaan tiennyt tarkalleen mitä se tulisi olemaan. Jokainen oli aika väsynyt pitkien päivien jälkeen ( Klo.6.00 - viimeistään 19,00)
Nyt talliviikot on sentään lähtenyt käyntiin ihan hyvin, kun tietää jo mitä tehdään ja milloin.
Ypäjällä on 1,2,3,4 tallit joihin meidän luokka jaetaan. Joskus jaot menevät vähän epäreilusti niinkuin esim viimetalliviikolla 3 tallissa oli vähiten porukkaa vaikka se on opiston raskain talli. Onneksi me saatiin loppuviikosta toisista talleista apua. Voin antaa hyvän vinkin. Jos haluat selvitä talliviikosta kunnialla, saada hyvän arvostelun ja olla vielä hengissä sen jälkeen niin suosittelen nukkumaan hyvin ja aina vaan kun on mahdollista, älkääkä valvoko ja menkö talliin tunnittomilla yöunilla. 


Ratsastus

Ratsastusta meillä HHpk:illa ei paljoa ole. Ehkä koukun puolesta noin 1 tunti viikossa. Sen eteen joutuu tekemään aika paljon töitä jos haluaa päästä ratsastamaan paljon. Opiston ratsastuskoululta saa tietysti otettua tunteja niinkuin mulla on joka maanantai ja sunnuntai ratsastustunti. Ajohevosilla saa käydä aina silloin maastossa kun niillä ei ole muita töitä tehtävänä ja sekin on oikeastaan pelkkää käynti maastoilua. Myös koulun suokkiputeilla saattaa päästä joskus käymään maastossa ja niillä on myös mahdollista päästä joillekin tunneille jos vaan on tilaa.

Vapaa-aika

Vapaa aikaakin on ihan riittämiin. Normaali viikoilla meillä alkaa koulu 8.00 tai 10.00 ja loppuu viimeistään 17.00 ja talliviikoilla tosiaan alkaa 6.00 ja loppuu viimeistään 19.00. Ainakun sulla ei ole tumtia tai mitään annettuja tehtäviä niin sulla on käytännössä vapaa-aika. Vapaa- aikaa emillä saattaa olla kesken päivän 1-2h, joskus enemmän joskus vähemmän eli me ei todellakaan opiskella 10h putkeen tai olla talliviikolla 12 tunti tallissa pukeen ilman mitään taukoja. Taukojen pituus riippuu ihan opettajista ja siitä missä tallissa olet talliviikolla ja kuinka nopeita te olette.


Ruokailu

Koulu tarjoaa ruuan kolme kertaa päivässä. Aamupalan klo 7.00-9.00, päivällisen klo 11.00 ja klo 16.00 lounaan. Maanantaista perjantain lounaaseen ruokailut on koulun pääruokalassa ja perjantai päivällisestä sunnuntain lounaaseen ruokailut on kurssikeskuksella ratsumestarissa opiston toisessa päässä. Opiston ruoka on tähän mennessä ollu tosi hyvää, eli siellä kyllä tulee syötyä, mutta jos koulun antama ruoka ei maistu niin kylällä on siwa ja sale joista saa ruokaa ja asuntolatkin antavat mahdollisuuden kokata. Sieltä löytyy mikro, uuni, hella ja jääkaappi. Pääasissa kaiken muun joutuu tuomaan itse. 


Tässä nyt oli pääaiasssa kaikista tärkeimmät asiat ypäjän hevosopistosta, Laitan nyt vielä muutaman kuvan ypäjän hevosista joilla olen mennyt. -Kiitos-

Taisto

Da vinci (vici)

Da vinci (vici)

Da vinci (vici)

 Kovis

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti